SAVET STOMATOLOGA: Pastu za zube nikako ne nanosite na suvu četkicu

Stomatolog je otkrio koju stvar nikada ne biste smeli da radite dok perete zube.


Stomatolog je otkrio da kada je reč o oralnoj higijeni, postoji jedna jednostavna stvar koju možete da učinite kako biste osigurali da pravilno brinete o svojim zubima. Naime, sve što bi trebalo da učinite je da umočite četkicu pre nego što stavite pastu na nju.

„Kvašenje četkice pre pranja zuba ključno je iz nekoliko razloga. Prvo, vlažna četkica pomaže delotvornijoj distribuciji paste za zube, osiguravajući bolje pokrivanje površina zuba. To rezultira poboljšanom efektnošću čišćenja i temeljnim uklanjanjem kamenca i ostataka“, objasnio je za Yahoo dr Pajal Bala, vodeći stomatolog i klinički direktor Quest Dental.

Dr Bala je potom objasnio da kvašenje četkice takođe može da osigura da četkanje bude što blaže za zube i desni.

Drugo, kvašenje četkice omekšava čekinje, čineći iskustvo četkanja nežnijim prema desnima i gleđi, smanjujući rizik od iritacije ili oštećenja, objasnio je stomatolog.

„Dodatno, vlaga pomaže da aktivira sastojke paste za zube, čime se poboljšava njihova delotvornost u borbi protiv bakterija i održavanju oralne higijene. Kvašenjem četkice za zube možete da poboljšate celokupno iskustvo četkanja i postignete bolje rezultate oralnog zdravlja, čineći to jednostavnim, ali dragocenim korakom u vašoj svakodnevnoj rutini nege zuba“, rekao je dr Bala.


Izvor:n1