SMEDEREVO: Tukao suprugu i maloletne ćerke, tužilaštvo podiglo optužnicu

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv B. M. (49) iz Suvodola zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio tri krivična dela nasilje u porodici na štetu članova svoje porodice.


– Okrivljeni je u alkoholisanom stanju prvo ugrozio spokojstvo svoje supruge, a potom je fizički napao i svoje maloletne ćerke. Oštećene su zadobile udarce rukama, a pored toga, okrivljeni je u jednom navratu upotrebio i metlani deo noža kojim je udario maloletnu oštećenu – stoji u saopštenju OJT Smederevo i dodaju:

– U ranijem periodu prema okrivljenom su bile izricane hitne mere zbog nasilja u porodici prema istim oštećenima. Prikupljeni dokazi ukazuju da je nasilje vršeno više godina u kontinuitetu. Uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti koje su od uticaja na vrstu i meru krivične sankcije u konkretnom slučaju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljeni osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 4 meseca.

Pored ovog, predloženo je produženje pritvora, kao i mera bezbednosti lečenja alkoholičara u ustanovi, obzirom da je delo učinjeno usled zavisnosti od upotrebe alkohola.


Izvor:OJT