Smederevska policija učestvovala u akciji suzbijanja ilegalnih migracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su u opsežnoj akciji suzbijanja ilegalnih migracija koja je sprovedena na području Sombora, pronašli ukupno 382 iregularna migranta.


U višečasovnoj akciji učestvovalo je više od 300 policajaca policijskih uprava u Somboru, Smederevu, Novom Sadu, Pančevu, Požarevcu i Šapcu, zajedno sa pripadnicima Žandarmerije.

Policija je pretragom terena pronašla 20 komada hladnog oružja i drugih predmeta, ukupno 240 stranih ličnih dokumenata i putnih isprava, kao i 18 telefona.

Uhapšen je sirijski državljanin O. A. H. (2005) kod koga je pronađeno oko 270 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i vagica za precizno merenje. Njemu je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.


Izvor:mup