Do sredine decembra BEZ SNEGA, temperatura i do 18 stepeni!

U utorak nakon suvog jutra, očekuje se naoblačenje sa kišom koje će tokom prepodneva zahvatiti severozapadne predele Srbije, tokom dana proširiće se i na ostale predele, dok će suvo do pred sam kraj dana ostatati na jugu i jugoistoku Srbije.


I dalje će duvati pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području jak, ali se tokom večeri zbog prodora hladnog fronta očekuje skretanje vetra na severozapadni i manji pad temperature.

Nakon jutarnjih 2 do 6°C, maksimalna temperatura biće od 7°C na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 13°C u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima.

U sredu i u četvrtak biće umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Na severu će biti znatno hladnije u odnosu na jug, pa će tako biti raspoređena i temperatura vazduha.

Maksimalna temperatura u sredu od 5°C na severu Vojvodine do 15°C na jugoistoku Srbije, a u četvrtak od 6 do 12°C, dok će u Smederevu tokom oba dana biti 11°C.

Od petka se u Srbiji očekuju veoma burne atmosferske prilike. Biće oblačno sa kišom i pljuskovima, ponegde i sa grmljavinom. Duvaće ponovo pojačni južni vetrovi, u košavskom pdoručju sa olujnim udarima. Najtoplije biće u subotu, maksimalna temperatura od 12°C na severu Vojvodine do 18°C u zapadnim i centralnim predelima Srbije, u Negotinskoj Krajini do 8°C.

U nedelju tokom jutra hladni front u sklopu ciklona, koji nastavlja put prema istoku, stići će prvo do severa Srbije i doneti zahlađenje, a do kraja dana i do ostalih predela, uz kišovito vreme. Maksimalna temperatura biće od 5°C na severu Vojvodine do 15°C na jugoistoku Srbije, u Smederevu do 12°C.

Uz prodor hladnog fronta jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. Ciklonska aktivnost tokom petka i vikenda donela bi Srbiji od 30 do 70 mm padavina po kvadratnom metru, lokalno i više i to u obliku kiše, a najviše padavina bilo bi u nedelju. U nedelju uveče i ka ponedeljku, kiša će na planinama preći u sneg i očekuje se da padne oko 10 cetimetara snega.

Početkom sledeće sedmice centar ciklona biće istočnije od nas, na području Karpata, pa će do Srbije preovladavati severozapadno strujamje, uz dalji prodor hladne vazdušne mase, a ona će biti takovog oblika da će se temperature vratiti na prosečne vrednosti za sredinu decembra, a sneg će padati samo u brdsko-planinskim predelima. Potom sledi stabilizacija vremena, uz hladna, tmurna i maglovita jutra i slab mraz, a tokom dana uz prohladno vreme, da bi nakon 15. decembra usledilo otopljenje.


Izvor:tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)