UBIJALI PSE PIŠTOLJEM: Oglasila se policija u Smederevu, građani šokirani (VIDEO)

Portparol Policijske uprave u Smederevu Saša Nikolić izjavio je danas da je policija obavestila tužilaštvo o slučaju u kojem su nepoznate osobe ubijale pse iz vatrenog oružja u Smederevskoj Palanci.


On je za agenciju FoNet rekao da je počinioce teško identifikovati jer je snimak sa nadzornih kamera prodavnice ispred koje su psi ubijeni lošeg kvaliteta, ali da se nada da će uspeti.

“Policiju niko nije zvao kada se to desilo, da su zvali mi bismo poslali patrolu koja bi možda i zatekla počinioce. Apelujemo da se policija obavesti odmah kada se desi nešto što je van zakona, kako bismo odmah reagovali”, rekao je Nikolić.

Neidentifikovane osobe ubile su dva psa iz vatrenog oružja 13. oktobra oko tri časa posle ponoći u Smederevskoj Palanci.

https://twitter.com/i/status/1580609800563412992

Kako je juče saopštio Pokret slobodnih građana, uz snimak ubijanja, nepoznati počinioci su iz vatrenog oružja išli i ubijali pse lutalice, prvenstveno one okupljene kod “Maksija” i užeg centra Smederevske Palanke. Kako dodaju, iza životinja su ostali krvavi tragovi dok su ih odvlačili u gepeke.

“Svesni smo da je problem uličnih pasa u našoj opštini ogroman i rasprostranjen. PSG Smederevska Palanka je u lokalnoj izbornoj platformi predlagao izgradnju azila za pse i obezbedio stručne konsultante za isti projekat. Sada, nakon ovih gnusnih dela, i nakon što smo videli da su neki koraci u tom smislu preduzeti, apelujemo da projekat što pre bude realizovan, kao i da počinioci ovih krivičnih dela budu procesuirani, iako živote pasa koje su građani pazili i hranili, niko ne može da vrati”, dodaju u PSG.

Najavili su i da će poverenik PSG Smederevska Palanka, advokat Vuk Đorđević, podneti krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnih dela iz čl 269. Ubijanje i zlostavljanje životinja, kao i Izazivinje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakonika.


Izvor: tvsuper.rs