SMEDEREVO: Pritvor za nasilnika koji je pijan pretio ocu i pokušao da zapali kuću

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu protiv M.Č. (42), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na oštećenog i svedoke.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je dana 20.01.2024. godine oko podneva u Smederevu u alkoholisanom stanju svome ocu nakon prethodne verbalne rasprave najpre uputio pretnju da će ga ubiti, da bi potom, nastavljajući sa pretnjama da će zapaliti kuću, pokušao da zapali papir u dnevnoj sobi, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako u toj nameri nije uspeo, osumnjičeni je izašao ispred kuće nakon čega je najpre giter-blokom razbio staklo na prozoru spavaće sobe u koju je pokušao da ubaci prethodno zapaljenu kutiju sa slamom, pa se, kako ni u tome nije uspeo, na očigled više svedoka mašio sekire i pretio da će nekoga ubiti.

Nakon što je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave utvrđeno mu je prisustvo alkohola u krvi od 1,26 promila, a po nalogu dežurnog javnog tužioca je odrađen i test na drogu kojom prilikom je utvrđeno da je osumnjičeni pozitivan na više vrsta droga, te mu je s obzirom na sve navedene okolnosti najpre određeno zadržavanje a potom i pritvor.