SMEDEREVO: Podignuta optužnica protiv Nikole K. (44) za ubistvo Živka I. (68)

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Nikola K. (44) zbog ubistva Živka I. (68) na pijaci. Motiv je koristoljublje.


Za pomaganje u zločinu optuženi su mu brat i otac D. A. (43) i Đ. A. (76). Živka je N.K. ubo čak 80 puta oštrim predmetom koji je prečnika pet milimetara.

Kako se sumnja, Živko je nakon prodaje kuće obećao Nikoli novac koji mu je ostao dužan prilikom kupovine lokala. Živko je bio zaposlen na pijaci u Smederevu i prodavao je duvan. Lokal koji je kupio pretvorio je u svoju kuću.

Opravdano se sumnja da je okrivljeni N.K. dana 21.09.2023. godine u Smederevu, u lokalu koji se nalazi u neposrednoj blizini Zelene pijace, na svirep i podmukao način i iz koristoljublja, sa oko 80 uboda oštrim predmetom, lišio života oštećenog, sada pokojnog Ž.I. iz Smedereva, nakon čega je od njega oduzeo torbicu u kojoj se nalazilo najmanje 9.100 evra, nakon čega je iste noći napustio zemlju, te je lišen slobode u Saveznoj Republici Nemačkoj, iz koje je izručen dana 13.01.2024. godine – stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Ocu i bratu okrivljenog N.K. na teret se stavlja da su pomogli N.K. u izvršenju predmetnog krivičnog dela.

Po predlogu tužilaštva okrivljenima je produžen pritvor i to okrivljenom N.K. od opasnosti od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka, a okrivljenima Đ.A. i D.A. pritvor je produžen.


Izvor:VJTSd