HAPŠENJE U SMEDEREVU: Pijani zvali ženu i pretili da će joj ubiti sina

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, osumnjičenima D. P. (51) i A. D. (44) određeno je zadržavanje od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su 10. marta telefonom pretili majci oštećenog M. J. da će mu naneti fizičke povrede, saopšteno je iz OJT Smederevo.


Osumnjičenima se stavlja na teret da su u najpre oko 17:30 telefonom pozvali majku oštećenog M. J, uputivši više uvreda i psovki, kao i pretnji po život i telo njenog sina, koje pretnje su ponovili i oko 22 časa, uprkos upozorenju policijskih službenika koji su prethodno obavili razgovor sa osumnjičenima uz upozorenje da sa takvim ponašanjem prestanu.

Nakon prijave ponovljenih pretnji osumnjičeni su privedeni u prostorije PU u Smederevu, izvršeno je alkotestiranje, kojom prilikom je kod osumnjičenog D. P. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,19 promila, a kod osumnjičenog A. D. od 1,37 promila, nakon čega im je određeno zadržavanje, te će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti privedeni javnom tužiocu radi saslušanja.