TUŽILAŠTVO U SMEDEREVU: Podignuta optužnica protiv majke i dve ćerke za ubistvo

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenih A.I. (45), B.I. (46) i njihove majke M.I. (73) sve iz Smedereva.


One su u pritvoru zbog sumnje da su dana 23.05.2023. godine, u Smederevu, sa umišljajem, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života sada pokojnog V.I. iz Kovina sa kojim su u prethodnom periodu bile u poremećenim imovinskim odnosima.

Dana 23.05.2023. godine, na tavanskom prostoru kuće, došlo je do fizičkog sukoba između oštećenog i saokrivljenih u kom su okrivljene oštećenom zadale više udaraca pesnicama, šakama i laktom u predelu glave i tela, da bi na kraju usled snažnog i dugotrajnog stezanja vrata došlo do zatvaranja disajnih puteva oštećenog zbog kog nasilnog mehaničkog udušenja je nastupila smrt sada pokojnog V.I..

Navedenom optužnicom okrivljenima se stavlja na teret da su na napred opisan način izvršile krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 113. Krivičnog zakonika u vezi čl. 33. Krivičnog zakonika.

Okrivljene se nalaze se u pritvoru počev od 23.05.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se isti produži iz razloga predviđenih članom 211. stav 1. tačka 4. Zakonika o krivičnom postupku, jer način izvršenja krivičnog dela kao i težina posledice krivičnog dela dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.


Izvor:OJTSd