ŠTRAJK RADNIKA POŠTE: Ugrožena isplata penzija i dostava računa

Ni na današnjem sastanku radnika “Pošte Srbije” u protestu koji su se u Novom Sadu, odakle je bunt krenuo 24. oktobra, sastali sa predstavnicima Vlade Srbije nije postignut dogovor o prekidu štrajka s obzirom da su poštari odbili ponudu da im se zarade povećaju za 10 odsto umesto za 30 odsto koliko zahtevaju.


Identičan predlog o povećanju plata poštara za 10 odsto predstavnici Vlade Srbije u razgovoru sa radnicima koji protestuju izneli su i u petak 10. novembra, ali ni tada radnici koji protestuju nisu hteli da ga prihvate.

Isplata penzija na kućne adrese počela je danas i treba da se završi u petak 17. novembra. Štrajkači navode da je u obustavi rada više od 50 odsto radnih jedinica širom zemlje i postavlja se pitanje da li ima dovoljno poštara koji ne protestuju da penzionerima dostave penzije na njihove kućne adrese. Takođe, upitno je i kako će se odvijati isplata penzija na šalterima u poštama, jer je i određeni broj šalterskih službenika u obustavi rada.

Podsećanja radi, direktor “Pošte Srbije” Zoran Đorđević je u prošli ponedeljak na konferenciji za medije objavio da će svi
zahtevi radnika biti ispunjeni i da očekuje da će obustava rada biti prekinuta.