NIŠTA OD UGLJA? Penzionerima još nije isporučen OGREV KOJI SU PLATILI!

Penzioneri kojima uplaćeni ugalj još uvek nije isporučen primorani su na novi protest, koji je zakazan za 15. novembar u 9 časova ispred Gradske uprave u Požarevcu, kaže Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora.


Kako dodaje, ovo je ustvari protest koji je bio planiran za 31. oktobar, ali nije održan, jer im je tada obećano da će uglja biti, objavio je Boom93.

“Međutim, iako smo mi spiskove dostavili gradskoj upravi i službi gradonačelnika, ništa još uvek nije urađeno. Protest je zakazan i biće održan ukoliko ne krene isporuka uglja penzionerima. Danas sam dobio informaciju iz Službe prodaje Površinskih kopova da su dobili spiskove i da užurbano rade na tom pitanju i spremaju ugalj. Međutim, kako nemamo ništa napismeno niko nam ništa ne garantuje mi smo protest zakazali. Ukoliko se u međuvremenu potpiše sporazum odnosno ugovor između udruženja penzionera i Površinskih kopova i počne se sa nekom isporukom, a to je teško da će se desiti do utorka, možda i odustanemo, ali za sada idemo na protest”, navodi Obradović.

“Deceniju unazad ugalj se po istom principu isporučuje penzionerima, ali je sada neko odlučio da taj ugalj može da proda na crnom tržištu”, zaključio je Obradović.

Kako ni jedna tona uglja nije isporučena nijednom penzioneru ni posle skoro mesec i po dana od obećanja koje su dobili od Gradske uprave, najstariji sugrađani su rešili da svoju ogorčenost i razočaranje još jednom iskažu protestom uz očekivanja da će ovog puta dobiti isplaćeni ogrev.

Protest će prema najavama početi u 9 časova u utorak ispred Gradske uprave, nakon čega će penzioneri prošetati gradom, od parka preko kružnog toka i Tabačke čaršije i vratiti se na početno mesto okupljanja u Gradski park.


Izvor:boom93