SMEDEREVO: Divljala po gradu 240km na sat, preti joj 8 godina zatvora

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu oglasilo se u vezi sa snimkom saobraćajne nesreće koja se dogodila pre nekoliko dana, a prilikom koje su lakše i teže povređene dve mlađe ženske osobe.


Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, u saradnji sa nadležnom policijskom upravom nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima se 11. novembra oko 23.30 časova u Smederevu dogodila saobraćajna nezgoda, do koje je, kako je javnost ranije već obaveštena, došlo usled neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, zbog čega je došlo do gubitka kontrole nad vozilom i sletanja sa kolovoza.

Kako navode, u saobraćajnoj nesreći je Z. M. (22), koja je putničkim motornim vozilom marke „BMW“ tip 530D, zadobila lake telesne povrede u vidu posekotina, dok je druga ženska osoba, koja je bila na mestu suvozača, zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma leve noge, a istom prilikom je došlo i do oštećena ulične bandere, ograde i porodične kuće u ulici Šalinačkoj u Smederevu.

Z.M. se stavlja na teret teško delo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina. Tokom istrage je utvrđeno da vozilo kojim je osumnjičena upravljala nije njeno, već vlasništvo njenog momka, koji joj je vozilo pozajmio kritičnog dana oko 22,30 časova, iako je znao da Z.M. nije smela da upravlja vozilom takve zapremine motora i u to vreme, te je s obzirom na navedeno i protiv njega podneta krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom.