Ministar Vučević obišao Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je Centar za obuku kopnene vojske u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu.


Tom prilikom, ministar Vučević sastao se sa zamenikom komandanta Кomande za obuku brigadnim generalom Jovicom Matićem i komandantima jedinica Кomande za obuku, koji su mu predstavili ključne zadatke i planove za naredni period.

Nakon sastanka, ministar Vučević prisustvovao je prikazu obuke polaznika Osnovnog kursa za podoficire na trenažeru za obuku posade na tenku M-84, izradi prolaza u minsko-eksplozivnom polju, zatim prolasku borbenog vozila pešadije M-80 A kroz prolaz u minsko-eksplozivnom polju, kao i posedanju vatrenog položaja samohodnom haubicom 122mm i priprema za gađanje. Takođe, polaznici Кursa prikazali su ministru odbrane postupak obezbeđenja određenih lica u mestu i pokretu, kao i rad izviđačke grupe u rejonu baze.

Ministar Vučević je tokom obilaska Centra razgovarao sa polaznicima Кursa i uverio se u njihovu motivisanost da savladaju zahtevnu obuku i usvoje znanja koja će im biti potrebna za obavljanje podoficirskih dužnosti. Ministar odbrane zahvalio je pripadnicima Кomande za obuku na posvećenosti u radu i izvršavanju zadataka.

U okviru posete požarevačkoj kasarni, ministar Vučević obišao je i Spomen sobu Centra.

Obilasku su prisustvovali šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović.


Izvor:Ministarstvo odbrane