PENZIONERI OSTALI BEZ UGLJA? Da bi dobili, moraju da doplate odjednom!

Penzioneri u Požarevcu koji su ugalj upisali preko udruženje penzionera u gradu i dalje nisu dobili upisani ugalj, a do novih problema došlo je ovih dana kada im je cena po toni uglja povećana i rečeno da će razliku morati da plate odjednom, a ne na rate.


Podsetimo, penzioneri su prilikom upisa uglja po toni plaćali 4.560 dinara, a nova cena tone uglja je 8.800 dinara. Ovo znači da će razliku za upisanih 10 tona uglja morati da plate odjednom, jer im nije data mogućnost plaćanja na rate, objavio je Boom93.

„Većina od njih 1.600, koliko ih je uplatilo 10 tona po staroj ceni od 4.560 dinara, sada mora da doplati još 4.240 po toni, jer je trenutna cena 8.800. To znači da će hitno morati da obezbede još oko 42.400 dinara, što je mnogima teško ili nikako izvodljivo. Dat nam je rok još nekoliko dana da prikupimo taj novac, kao i da nove spiskove predamo, a onda da se nadamo da će uskoro krenuti i isporuka“, kaže u izjavi za Boom93, Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora.

On je podsetio da su penzioneri održali protest, 3. oktobra, dok je drugi, zakazan za danas, odložen, jer su iz EPS-a dobili obećanje da će im ugalj biti isporučen. Novac se prikuplja, kao i novi spiskovi koji treba da budu isporučeni EPS-u.

Obradović navodi da se svi oni nadaju da će nakon uplate ostatka novca za ugalj početi isporuka i da neće biti još problema za najstarije sugrađane.

Međutim, kako dodaje penzioneri su spremni da ukoliko ne dođe do isporuke, blokiraju putne pravce kojima se ugalj sa kopova vozi na dalju prodaju, piše Boom93.

„Ukoliko isporuka ne krene, ostvarićemo svoju najavu blokade kopa „Drmno“ i tada nijedan kamion sa ugljem neće moći da tamo uđe ili izađe“, zaključio je Obradović.


Izvor:boom93