NAORUŽAN PLJAČKAO TRAFIKE: Optužnica protiv razbojnika iz Smedereva

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv L. B. (24) iz Smedereva zbog sumnje da je počinio četiri razbojništva.


Sva krivična dela, kako se navodi u optužnici, osumnjičeni je počinio 12. decembra 2018. godine na kioscima u Novom Beogradu, od četiri do šest časova ujutru.

Okrivljenom se stavlja na teret da je u radnike kioska uperio pištolj i pretio da će ih ubiti, ako mu ne daju sve pare iz kase. Na ovaj način, on je iz četiri kioska uzeo oko 22.000 dinara.

L. B. je tokom iznošenja odbrane u policiji priznao izvršenje dela i detaljno opisao način na koji ih je izvršio, dok je na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti promenio iskaz i negirao da je učinio delo za koje se tereti, tvrdeći da policijske zapisnike nije on potpisao.

Odbrana okrivljenog u tužilaštvu je pobijena nalazom i mišljenjem veštaka grafološke struke iz kog proizilazi da se na policijskom zapisniku nalazi njegov svojeručni potpis.

U pitanju je osoba koja je ranije osuđivana za razbojništvo, a Treće tužilaštvo je predložilo Trećem osnovnom sudu da okrivljenog oglasi krivim i osudi ga na kaznu propisanu zakonom.

Za krivično delo razbojništvo propisana je kazna od dve do deset godina zatvora.


Izvor:TOTBg