PROTEST U POŽAREVCU: Penzioneri ostali bez uglja, pa blokirali opštinu

Udruženja penzionera održala su protest ispred lokalne samouprave, zbog nedobijanja uglja koji je većina njih isplatila.


Nakon razgovora sa gradonačelnikom dobili su uveravanja da će uglja biti i za najstarije sugrađane. Kako je objavio Boom 93, u toku nedelje će biti rešene formalnosti oko dopremanja uglja.

Pojedini penzioneri su bili nezadovoljni trajanjem pregovora, a u jednom trenutku veća grupa okupljenih zahtevala je da uđe u opštinu, ali do incidenata nije došlo.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, Dobrivoje Obradović, predstavnik protesta, rekao je da je ostvaren kontakt i sa rukovodstvom EPS-a.

“Potraživanja uglja za penzionere su mala, oko 12.500 tona, a problem je nastao jer je izostao tender EPS-a za udruženja koja su upisivala količine i prikupljala novac. Uglja će biti samo pod nekim drugim uslovima, već u toku nedelje. Biće sve potrebe penzionera zadovoljene, oni će biti zadovoljeni , a neće doći do nestabilnosti elektroenergetskog sistema”, naveo je Obradović, prenosi Boom 93.

Prema rečima jedne penzionerke sa kojom je Boom93 razgovarao, penzioneri su u problem jer je ugalj skoro isplaćen, nije dopremljen, a hladni dani su tu.


Izvor: Boom93 / Foto: Boom93