Pojačana kontrola saobraćaja tokom vikenda

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će saobraćajna policija tokom vikenda sprovesti akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se, kako su naveli, zbog početka školskog raspusta i letnjih godišnjih odmora očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.


Kako se navodi u saopštenju, MUP je upozorio sve građane da je u danima vikenda tokom juna meseca ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 17, a povređeno više od 200 učesnika u saobraćaju.

„Apelujemo na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju. Takođe, napominjemo da je od početka godine broj najtežih saobraćajnih prekršaja u porastu u odnosu na prošlu godinu“, istakli su.

Dodaje se da je u prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne, otkriveno 58 odsto više prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dok je broj prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola uvećan za 48 odsto. Broj prekršaja prekoračenja brzine veći je za 34 odsto, dok je broj prekršaja nasilničke vožnje veći za 11 odsto.


tvsuper.rs

GLEDAJ TV SUPER i preko interneta – BESPLATNO! Klikni OVDE!