UPOZORENJE ZA SMEDEREVO: Ne izlazite bez preke potrebe!

Prema relevantnim izvorima nivo zagađenosti vazduha u Smederevu u toku večeri biće u takozvanoj opasnoj zoni.


Preporučuje se da građani izbegavaju boravak na otvorenom prostoru u potpunosti, a ako moraju biti napolju, da to čine uz obavezno nošenje adekvatnih zaštitnih maski, koje će sprečiti udisanje opasnih čestica.

Prema podacima sa sajtga aqi.in Smederevo i Užice su večeras najzagađeniji gradovi u Srbiji, i među najzagađenijima u svetu.

Zagađenje vazduha ogroman je problem za naš grad, a prethodne noći i ovoga jutra u Smederevu je zabeležena izuzetno velika koncentracija opasnih čestica.

Aplikacija AirVisual od sinoć je pokazivala upozorenje za Smederevo, na jaku zagađenost vazduha, uz preporuku da građani izbegavaju boravak na otvorenom i da nikako ne izlaze bez maske!

Prema preporukama lekara napolje ne bi trebalo da idu plućni bolesnici, ljudi koji imaju anemiju, zatim kardiovaskularni bolesnici, astmatičari, a nije dobro ni za decu. Njihov organizam već ima svoje probleme, a sve ovo dodatno pogoršava postojeće stanje, tako da onda nastaju dodatni problemi – nema dovoljno vazduha, javljaju se glavobolja, nervoza,…


Izvor: tvsuper.rs

PROČITAJ JOŠ:

SMEDEREVO: Policija pronašla 27 migranata iz Avganistana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *