NESALOMIVI! Aleksandar Cvetković ponovo državni šampion!

Smederevski padobranac Aleksandar Cvetković osvojio je titulu državnog šampiona na juče održanom 66. Otvorenom državnom padobranskom prvenstvu Srbije.


Cvetković je u konkurenciji 36 takmičara, odnosno 7 ekipa iz Srbije, Makedonije i Republike Srpske nastupio za ekipu padobranskog kluba Veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig”.

Čuveni smederevski padobranac je ovim zlatom obeležio svoj veliki povratak, i ovo je njegova šesta titula državnog šampiona posle pauze od sedam godina.

On je iz sedam serija skokova imao samo 16 negativnih poena. Drugo mesto zauzeo je Milan Svetozarević iz padobranske ekipe Vojske Srbije “Nebeske vidre”, sa 23 negativna poena, dok je treći bio Radoslav Korać sa 24 negativna poena.

 

I u ekipnoj konkurenciji Cvetkovićev “Arhistratig” je bio prvi, dok su drugo i treće mesto zauzeli pripadnici vojske “Nebeske vidre”, odnosno aero-klub “Naša krila” iz Paraćina.

Zbog aktuelne situacije u vezi sa pandemijom, padobrancima u Srbiji ovo je bilo jedino ovogodišnje takmičenje. Smederevcu Cvetkoviću ovaj rezultat je i više od očekivanog, s obzirom na to da nije skakao u poslednjih godinu dana.

Cvetković je na takmičenju imao najveću podršku supruge Tanje, sa kojom očekuje prinovu.


Izvor: tvsuper.rs