Policijska uprava u Smederevu – jedina u Srbiji kojom rukovodi žena

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je danas Policijsku upravu u Smederevu, jedinu u Srbiji kojom rukovodi žena i povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, pripadnicama ove uprave uručio prigodne poklone.


– Hvala vam na velikom trudu koji ulažete da Ministarstvo unutrašnjih poslova svakoga dana bude sve bolje. Vi ste stub naše velike porodice, velikog i složenog sistema kakav je MUP. U ovom trenutku u MUP-u žene čine 34 odsto zaposlenih, a cilj nam je da taj procenat povećamo na 40. Uveren sam da ćemo sa takvim procentom žena u policiji, vašim radom, odnosom prema poslu, odnosom prema kolegama, sigurno imati još bolje rezultate – poručio je ministar Gašić pripadnicama Policijske uprave u Smederevu.

Načelnica Policijske uprave u Smederevu Vesela Milovanović istakla je da poseta ministra Gašića ovoj policijskoj upravi, baš na ovaj međunarodno važan dan, predstavlja veliku čast i posebnu pažnju za ceo ženski deo kolektiva PU Smederevo.

Ona je, takođe, poručila da su svi pripadnici ove policijske uprave maksimalno posvećeni svom poslu i da će i ubuduće, svakom zadatku pristupati profesionalno, odgovorno i posvećeno, a sve sa ciljem još veće bezbednosti građana i njihove imovine.

Ministar Gašić je tokom posete, sa rukovodstvom ove policijske uprave razgovarao o stanju bezbednosti na teritoriji ove uprave, rezultatima rada, kao i mogućnostima za dalje unapređenje rada.


Izvor:MUP