HAPŠENJE U SMEDEREVU: Tukao brata i pretio da će ga ubiti

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, prema osumnjičenom G. M. (41) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu učiniti krivično delo kojim preti.


Osumnjičenome se stavlja na teret da je u porodičnoj kući u Smederevu, nakon kraće verbalne rasprave svom deset godina starijem bratu zadao jedan udarac zatvorenom šakom u predelu lica, upućujući mu tom prilikom i pretnje po život i telo.

Nakon što su policijski službenici, po prijavi oštećenog izašli na lice mesta, osumnjičeni je u njihovom prisustvu nastavio da upućuje pretenje oštećenom, rekavši mu između ostalog i da će ga ubiti i sam se prijaviti policiji.

Nakon što je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

U dosadašnjem toku postupka je utvrđeno da je osumnjičeni delo izvršio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.


Izvor:OJTSd