Mićović i Ostojić predvode FK Smederevo

Povratnik u prvoligaško društvo, Smederevo 1924, imenovao je novog šefa struke. Poverenje da predvodi ekipu sa Dunava dobio je Saša Mićović.


Godinama angažovan kao asistent od poverenja, trener bogatog staža, imaće priliku da premijerno samostalno vodi ekipu.

Počinje nova saga i Bojana Ostojića na fudbalskim terenima. Doskorašnji prvotimac Partizana okreće drugi list i to kao – trener!

Crno-beli momak prihvatio je poziv Saše Mićovića i u narednoj sezoni biće asistent u stručnom štabu prvoligaša Smedereva.

Momak velikog srca i podjednako ambicioznih planova, po okončanju igračke karijere, lagano se okrenuo trenerskoj. Uporedo sa terenom, nije zapostavio ni školu, sa „B“ licencom na stolu, imaće brzo priliku da se nadogradi i u praksi, skokom na viši stepenik. Kako i dolukuje Bojanu Ostojiću, neustrašivom defanzivcu Partizana, čija karijera nije poznavala prečice, ni međice.

Hrabro srce i mirna glava, posle Sevojna i Slobode, vodili su Eru preko Šumadije, beogradske Careve ćuprije, Novog Pazara, Voždovca, Banovog do Topčiderskog brda. Do miljenika „grobara“ i junaka čitave Humske ulice!

Došlo je vreme za novu stranicu. Ambiciozno Smederevo 1924, tek stasali prvoligaš, sa sportskim direktorom Predragom Sikimićem i poznatim licem na klupi, Sašom Mićovićem, odlična je prilika za odskočnu dasku na prvom koraku u trenerskoj karijeri.

Sarađivali su, i to uspešno, Saša Mićović i Bojan Ostojić, u Čukaričkom. Ispisali nezaboravne stranice uspeha na Banovom brdu.

Došlo je vreme da zajedno krenu, u nove pobede, sa klupe Smedereva… Točak fudbalske sudbine ume da bude pravedan i umiljat prema poštenjačinama. Prema sebi, saigračima, trenerima i navijačima. Baš kakav je Bojan Ostojić.

Uz posvetu i jedinstvenu želju armije navijača – srećno, Bojane Ostojiću.


Izvor: