ŽESTOKA KAZNA: Smederevo četiri meča van svog stadiona i 200.000 dinara

Srpskoligaš Smederevo igraće naredne četiri utakmice van svog stadiona. Smederevci će biti domaćini na terenu, udaljenom najmanje 30 kilometara od grada.


Disciplinski sudija zapadnog fudbalskog regiona, Zoran Janković, nastavio je politiku “nulte tolerancije” prema nasilju i izgrednicima.

Smederevci su pride kažnjeni i sa 200.000 dinara. Razlog – upad gledaoca na teren i udaranje trenera gostujuće ekipe, bogatićke Mačve, na utakmici 23. kola Srpske lige “Zapad”.

Do kraja sezone “na hlađenje” će i Miloš Vitić. Sudija iz Užica, kako su ocenili stručni posmatrači, morao je da prekine utakmicu posle udaranja Željka Miloševića, šefa struke Mačve 1929.

Mladi arbitar, u dodatnom izveštaju, objasnio je da nije video sporan detalj, jer se igra odvijala na suprotnoj strani terena. Istovremeno, nastavak utakmice objasnio je tvrdnjom da su se gostujući fudbaleri, prema sopstvenom kazivanju, osećali bezbedno. Incident, navodno, nije bio težeg karaktera, niti je ostavio posledice po fudbalere i stručni štab srpskoligaša iz Bogatića.

O sudijskoj sudbini Miloša Vitića odlučivaće nadležni u regionalnom savezu po okončanju sezone. Za Eru je aktuelna sezona – završena.

Aktivirana je i uslovna kazna zonašu OFK Aranđelovcu. Zbog ulaska u restiktivni prostor i slabe organizacije utakmice, naredna tri meča igraće, takođe, van svog stadiona – udaljenog 30 kilometara od Aranđelovca.


Izvor:SK,tvsuper.rs