Predložena višegodišnja kazna zatvora za nasilnika iz Smedereva

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu predložilo je u završnim rečima sudu da K. R. (26) osudi na kaznu zatvora od sedam godina i 10 meseci, zbog sumnje da je svoju devojku zlostavljao i mučio.


K.R. se optužnicom na teret stavljaju dva krivična dela zlostavljanje i mučenje, krivično delo laka telesna povreda i krivično delo nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. Optuženom je na teret stavljeno da je od 30. januara pa do 14. februara zlostavljao svoju emotivnu partnerku (20) primenom sile i pretnje, naneo joj veliki bol i tešku patnju u cilju zastrašivanja.

Sumnja se da ju je 30. januara u svojoj kući više puta ošamario i udario u predelu glave i tela, pretio joj da će je ubiti očevim nožem koji je držao na stolu, a potom joj i zabranio da napusti njegovu kuću kako bi sakrio povrede koje joj je naneo. Zatim je u noći između 11. i 12. februara devojci zadao više udaraca u telo drvenom motkom, nastavivši da joj u narednim danima neprestano šalje poruke sa pretnjom da će ubiti nju i njoj bliske ljude.

Nakon toga je takođe u svojoj kući, 14. februara više puta udario pesnicama i nogama u glavu i telo, govoreći da poseduje zakopan pištolj kao i da će je vezati za drvo i tako je ostaviti. Takođe, u noći između 11. i 12. februara , osumnjičeni je rođaku svoje devojke na javnom mestu ispred muzičke škole u Smederevu zadao više udaraca navedenom drvenom motkom, nanevši joj lake telesne povrede, a time je značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir.


Izvor:OJT