SMEDEREVO: Radno vreme marketa, apoteka, pumpi tokom praznika

Tokom uskršnjih praznika, u periodu od 14. do 17. aprila, menja se radno vreme trgovina, tržnih centara, pošta, benzinskih pumpi, apoteka, dok će parkiranje u zoniranim delovima Smedereva biti besplatno.


Marketi

Na Veliki petak, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Za prvomajske praznike, u nedelju, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. Na Praznik rada, u ponedeljak, 1. maja, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok drugog dana praznika, u utorak, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane vaskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Apoteke

Većina državnih apoteka će biti zatvorena od petka do ponedeljka, ili će njihovo radno vreme da bude skraćeno na Veliki petak i u ponedeljak.

Radno vreme dežurne apoteke “1. maj” u Smederevu, koja inače radi od 00 do 24 časa, isto je i tokom praznika.

Tokom praznika, većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu.

Pijace

Zelene pijace, robna i kvantaška pijaca biće zatvorene u nedelju, 16. aprila.

Benzinske pumpe

Benzinske pumpe u vreme navedenih praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Autobuski i železnički prevoz

Autobusi i vozovi do utorka 18. aprila saobraćaće po nedeljnom redu vožnje.

Pošte

Iz JP Pošte Srbije saopšteno je da će tokom uskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila 2023. godine, raditi dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 82 pošte u celoj zemlji.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće neizmenjeno – non-stop.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena koje je navedeno u saopštenju.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)