SMEDEREVO: Ribokradice osuđene na šest meseci zatvora

Pet osoba uhapšeno je zbog krađe ribe koju su lovili aparatima za strujno ubijanje.


Ribokradice su uhvaćene na delu u naselju Dubovac, kod Kovina, u zajedničkoj akciji ribočuravrske službe JVP „Vode Vojvodine“ i MUP-a Srbije.

Tokom hapšenja, zaplenjena su im dva čamca korišćena za krivolov i aparat za strujno ubijanje riba. Policija je u automobilu uhapšenih pronašla oko 100 kilograma ukradene ribe, uključujući šarana, soma i smuđa.

Ribočuvarska služba JVP „Vode Vojvodine“, koja ima nadležnost nad ribolovnim vodama i zaštićenim područjima, radila je pojačanim intenzitetom proteklih dana kako bi sprečila krivolov.

„Ova akcija JVP ‘Vode Vojvodine’ sprovedena u saradnji sa Jedinicom za bezbednost na rekama MUP-a Srbija samo je jedna u nizu uspešnih akcija Ribočuvarske službe ovog preduzeća, koja zahvaljujući novoj, savremenoj opremi i Monitoring centru, u svakom trenutku prate stanje na rekama koje su pod njihovim upravljanjem“, zaključuju u „Vodama Vojvodine“.

Okrivljeni su na sasluišanju priznali krivicu i saglasili se da ih sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci.


Izvor:

5 thoughts on “SMEDEREVO: Ribokradice osuđene na šest meseci zatvora

  1. To je bracni par ….koji vec ima zabran rekama…tako da je to malo…za ono sto su uradili!!!!

  2. Motivaciono stvarno, da krenu i drugi u biznis. Sramota velika, taj sudija koji je dao 6 meseci i to sa nanogicom treba da odgovara debelo. Nasli 100kg. ribe koja na trzistu vredi barem 50.000 din, a oni to rade godinama u nazad. O šteti koju prave dok rade sa strujom ne bih ni pricao. Neki ribocuvari i policija su radili sigurno vise dana da bi pohvatala te fine ljude sa dokaznim materijalom ali dzaba, sudija je očigledno najbolje prošao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)