NEPOBEDIVA SMEDEREVKA! Nikolija u pohodu na svetsko zlato!

MMA reprezentacija Srbije obezbedila je četiri medalje na Svetskom prvenstvu u amaterskom MMA koje se održava u beogradskoj „Štark areni“.


Priliku da se bori za svetsko zlato imaće takmičarka smederevskog MMA kluba Fanatik, Nina Nikolija Milošević, koja se takmiči u kategoriji do 62 kilograma.

Srbija je u polufinalu ostala bez troje predstavnika, koji su za svoju zemlju osvojili bronzana odličja – dva u seniorskoj i jedno u juniorskoj konkurenciji. U pitanju su Milica Glušica (do 66 kg, juniorska konkurencija), Dževad Baltić (do 93 kg, senior) i Veljko Aleksić (do 77 kg, senior).

Milošević je danas nastavila sa fantastičnim predstavama na SP i došla do treće pobede na turniru, i to treće prekidom!

Ova briljantna borkinja, koja se ranije takmičila pod zastavom Švedske i koja je već osvajala svetsko zlato, bila je bolja od Pauline Kontne. Poljakinja joj je predala borbu u drugoj rundi usled gušenja.

U prethodne dve runde runde Nikolija je bila bolja od Lame Nasar iz Libana (tehnički nokaut) i Špankinje Mersedes Kustodio Lopez (takođe gušenje).

Imaće težak zadatak Milošević u pohodu na svetsko zlato u Beogradu. Reprezentativka Srbije će se u petak suočiti sa Žozijan Oliveirom iz Brazila.

U slučaju pobede to će nesumnjivo biti najveći uspeh za amaterski MMA u Srbiji u istoriji ovog sporta i razlog za veliku radost reprezentacije koju vodi selektor Savo Lazić.


Izvor: