UŽAS! Drogiran vozač autom pregazio ženu na ulici

Po nalogu dežurnog zamenika Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani od strane policijskih službenika policijske stanice Smederevska Palanka doneto je rešenje o zadržavanju M.C. (1953).


Prema navodima krivične prijave, on je osumnjičen da je u Smederevskoj Palanci upravljao svojim putničkim motornim vozilom marke WV tip “Golf”, prešao je na levu stranu kolovoza i prednjim delom vozila udario u zadnji deo tela pešaka, oštećene R.S. (1955), koja se kretala uz levu ivicu kolovoza usled čega je ona pala na kolovoz, pri čemu dolazi do gaženja nogu pešaka – prednjim levim, a potom i zadnjim levim točkom, usled čega oštećena zadobija teške telesne povrede.

U Opštoj bolnici “Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci izvršen je pregled osumnjičenog putem panel testa, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo psihoaktivnih supstanci, i to opijata i THC-kanabisa.

Vozilo se, po prijavi, kretalo ulicom 20. juli i dolaskom u blizinu raskrsnice sa Zlatiborskom ulicom, vozač nije držao svoje vozilo što bliže desnoj ivici kolovoza već je prešao na levu stranu kolovoza i tada je došlo do udaranja pešaka i gaženja.

U daljem toku postupka tužilaštvo će nakon saslušanja osumnjičenog preduzeti druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenja odluke. On je osumnjičen za teško delo iz Čl. 297 st. 1 u vezi sa članom 289 st. 1 Krivičnog zakonika i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz Čl. 296 st 1 Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju OJT Velika Plana.


Izvor:tvsuper.rs