Čekićem ubio staricu, pa sklopio sporazum sa tužilaštvom – osuđen na 13 godina!

Presudom Višeg suda u Požarevcu kojom je usvojen sporazum zaključen između VJT u Požarevcu i okr. P.P. (63), ubica je osuđen na kaznu zatvora od 13 godina, jer je gumenim čekićem ubio Maricu Zarić (78).


Kako je navedeno u sporazumu, on je 4.maja 2022. u selu Dobra, opština Golubac, nakon verbalne rasprave sa sada pokojnom Maricom Zarić, okrivljeni ženu istu lišio života tako što je više puta gumenim čekićem udario u predelu glave, piše Blic.

Nakon ubistva otišao je u policijsku stanicu u Golupcu i ispričao policajcima da je veče pre toga u svojoj kući ubio Zarićevu sa kojom je živeo i koja mu je ranije prepisala svoje imanje i kuću.

Osumnjičeni P. P. bio je potpuno smiren, a sve što je pričao u policijskoj stanici ponovio je i pred nadležnim zamenikom tužioca. Hladnokrvno je rekao da se sa Marijom u utorak uveče posvađao, pa da je počeo da je udara pesnicama i na kraju gumenim čekićem.

Motiv svađe navodno je bio to što je Zarićeva htela da poništi ugovor koji je imala sa P. P., a po kome bi on nasledio njeno imanje.

– On nije govorio o motivu zločina, ali nije ni negirao da je došlo do svađe. Sve vreme je bio staložen, normalno je razgovarao i ponašao se kao da nije nikoga ubio, što je šokiralo i policajce koji su ga sprovodili – navodi izvor iz istrage.

Obdukcija tela ubijene starice je ukazala na stravične povrede.

– Baka je imala jezive povrede, glava joj je bila potpuno smrskana i oguljena do kostiju, a sve kosti polomljene. Mesto na kome je nađena bilo je obliveno krvlju. Čak i najiskusniji inspektori bili su šokirani prizorom koji su zatekli, gotovo da se nije moglo razaznati o kome je reč koliko je bila povređena. Čekić kojim je udarana je izuzetno težak i zbog toga su i povrede tako brutalne – objasnio je izvor za Blic.


Izvor:blic