CRTANA SERIJA “Simsala Grim” – RADNIM DANIMA u 19:30h

Simsala Grim (nem. Simsala Grimm) je nemačka crtana serija, koja se sastoji od bajki Braće Grim, a od treće sezone i Hansa Kristijana Andersena i ostalih poznatijih autora.

Jojo – je glavni lik Simsala grim serije. On je plavi kojot i najveći avanturista oduvek. Jojo sa doktorom Krokijem putuje svetom magičnom knjigom i pomaže ljudima da reše svoje probleme ili ih bar inspirišu. Jojo je kojot/polu-životinja sa plavim krznom i mnogim ljudskim karakteristikama: pričanje, razmišljanje, ponašanje i kreće se kao čovek. Nosi crvenu kapu sa zvončićima na glavi i malim crvenim ogrtačem oko svojih ramena. Jojo je dobar lik, ali ponekad je i tvrdoglav. Voli da pomaže ljudima, ali ne na način kao što do radi doktor Kroki. Vrlo je veseo i nestašan.

Doktor Kroki – Knjiški moljac poput bića. Crvene je boje sa ružičastim prugama i ima kratak rep. Uvek nosi naočare i žutu torbu. Takođe, nosi žuti šešir, ali ga ne nosi sve vreme jer mu stalno pada. Ima crne oči. Kad se nabacuje, on kaže: “Ja sam Kroki, doktor Kroki. Naučnik, filozof, virtouz….”, a onda uglavnom prestane sa nabacivanjem jer se nešto dogodi. Doktor Kroki je ljubazan i pametan, jer je on filozof.

Čarobna knjiga – Knjiga se pojavljuje na početku i kraju svake epizode, a to je priča iz serije. Knjiga ima braon korice i na korici se nalazi portret jednog od braće Grim. Takođe knjiga ima zlatne uglove na kraju korice, kao i crvene i tamne zlatne krugove.To je knjiga u kojoj se nalaze sve bajke.

Većinom su zasnovane na bajkama braće Grim, ali i Hansa Kristijana Andersena i drugih pisaca. Knjiga se otvara na svakom početku i magičnom zlatnom prašinom pretvara doktora Krokija i Joja u stvarna bića. Onda ih stavlja u nekoj od bajki gde pomažu herojima i herojinama da pobede svoje neprijatelje. Knjiga se pojavljuje na kraju epizode kad dolazi da vrati doktora Krokija i Jojoa koji su prethodno završili svoj zadatak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *