MATEJA IZDOMINIRAO! Dakserović osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u MMA

Tim Srbije započeo je Evropsko prvenstvo u MMA izvanrednim rezultatima. Stevo Pilipović, član MMA kluba Fanatik iz Smedereva, započeo je niz u kategoriji do 44 kilograma pobedom nad Izraelcem Noarom Fernandezom, jednoglasnom odlukom sudija.


Iako je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Nikite Artimenka, Pilipović je doneo Srbiji prvu bronzanu medalju na ovom Evropskom prvenstvu.

Ipak, najveći uspeh postigao je Mateja Dakserović, još jedan član Fanatika iz Smedereva, koji je dominirao u tri borbe do finala u kategoriji do 72 kilograma. On je sve tri borbe okončao spektakularnim završnicama, pre nego što su sudije donele odluku.

Vladimir Ostojić u kategoriji do 77 kilograma, član Construktor kluba iz Kule, trijumfovao je nad Izraelcem Omri Vahnunom odlukom sudija, nastavio niz novom pobedom i u polufinalu protiv takmičara iz Gruzije.

Nažalost, povreda leđa sprečila je OStojića da nastavi borbu za zlato, pa je Srbiji doneo srebrnu medalju.

Drugo zlato za Srbiju stiglo je zahvaljujući šesnaestogodišnjem Nemanji Blagojeviću u kategoriji do 120 kilograma. On je već u prvoj rundi prvog susreta tehničkim nokautom savladao takmičara iz Makedonije, Petra Mateskog.

U finalnom obračunu, Blagojević je još jednom pokazao svoju nadmoć nad protivnikom iz Ukrajine Vladimirom Šerbanom i osvojio zlato.

Zapažen rezultat na prvenstvu postigli su i Uroš Živojinović i Luka Čekić, članovi MMA kluba Fanatik iz Smedereva, osvojivši četvrto mesto.

Ovi uspesi nisu samo pojedinačni trijumfi. Sa četiri medalje, dva zlata, jednim srebrom i jednom bronzom, mlada selekcija pionira i kadeta pokazala je izuzetnu snagu i talenat, a to je sjajan početak za selektora omladinske reprezentacije Srbije, Smederevca Nikolu Vasiljevića.

Narednih dana osam predstavnika Srbije iz starije selekcije juniorskih i seniorskih kategorija ulaze u ring.

U utorak i sredu na programu su borbe Smederevke Anastasije Rajković, šampionke MMA kluba Fanatik.