U Smederevu jaki udari košave, uključen meteo alarm

Prvi mart nam donosi delimično oblačno vreme, slabu kišu i jak jugoistočni vetar. Republički hidrometeorološki zavod je aktivirao narandžasti meteoalarm na području Banata, i žuti na području Smedereva i u Pomoravlju, gde vetar danas može imati udare i do 60km/h. Očekivane vremenske prilike mogu izazvazi meteoropatske reakcije u blažem obliku.


Jak ciklon čiji se centar nalazi iznad Italije, i dalje utiče na vreme u našim krajevima. Grupa gustih oblaka ovog jutra prekriva nebo, kiša pada u mnogim mestima kako u Srbiji, tako i u regionu, a na jugu Jadrana imamo pojavu i grmlajvine, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

U Srbiji u narednim satima pretežno oblačno, kišu očekujemo ugalvnom u južnim i istočnim delovima, dok će u ostaktu zemlje biti tmurno ali uglavom suvo. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, a najjače udare košave očekujemo upravo u košavskom podrućju. Južni vetar nam donosi i toplotu, pa će i danas temperatura biti prolećna, u najtoplijem delu dana od 13 do 18 stepeni.

U subotu su mogući lokalni pljsukovi, u nedelju i ponedeljak će biti pretežno sunčano, a od utorka ponovo padavine.

Dakle, do kraja nedelje vreme promenljivo-biće smene sunca, oblaka i kiše, a temperatura će biti i dalje prolećna, i do 20 stepeni.