U Smederevu uništeno više od osam tona duvana i cigareta

Više od pet tona ilegalnog rezanog duvana, čak 3,5 tone duvana u listu, 26.000 boksova cigareta, 12.000 boksova motanih cigareta, dve tone duvana za nargile i gotovo 1.200 pakovanja snus duvana, uništeno je u Smederevu.


Zaplenom navedenih duvanskih proizvoda sprečena je šteta za budžet Republike Srbije od oko 200 miliona dinara, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je uništen duvan koji je zapljenjen u proteklom periodu.

– Odlučni smo u nameri da stanemo na put svim oblicima sive ekonomije, i zato će naša država imati nultu toleranciju prema sivoj ekonomiji, a posebno kada je reč o trgovini duvanskim proizvodima – rekao je ministar Momirović, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Dodao je da se kupovinom na ilegalnom tržištu naši građani izlažu i zdravstvenim rizicima, budući da proizvodi kupljeni na crnom tržištu nisu prošli neophodne kontrole adekvatnih državnih inspekcija.

– Zahvalio bih se na saradnji kompanijama British American Tobacco, Japan Tobacco International i Philip Morris International koje su samo u prošloj godini uplatile u budžet Republike Srbije više od 1 mlrd EUR – zaključio je Momirović.


Izvor:ekapija