BAVANIŠTE: Pretukli čoveka lopatom, pa ga opljačkali

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, prema osumnjičenima S.N. (26) i D.N. (27) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog i svedoke.


Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 08.12.2023. godine, oko 4 časa ujutru u Bavaništu najpre oštećenog sačekali ispred njegove porodične kuće, nanevši mu tom prilikom udarac metalnom lopatom u predelu glave, od kojeg udarca je oštećeni pao na zemlju, nakon čega je zadobio još jedan udarac lopatom u predelu ruku kao i udarac nogom u predelu lica.

Nakon što se oštećeni pridigao i stigao do svoje kuće na kojoj su ulazna vrata već bila razvaljena, osumnjičeni su ga sustigli i uz pretnju da će ga prebiti od njega oduzeli novac u iznosu od 11000 dinara i mobilni telefon, dok su ranije u toku večeri iz kuće oštećenog protivpravno prisvojili jedan motorni trimer, bicikl i akumulator.

Krivično delo razbojništvo čini svako ko upotrebom sile protiv nekog lica ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzme tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist.


Izvor:OJTSD