SMEDEREVO: Namamili poznanika, pretukli ga i slomili mu vilicu

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D.S. (20), B.T. (23) i B.Ć, (19) iz Smedereva zbog sumnje da su pretukli muškarca tražeći od njega novac.


Oni su optuženi da su izvršili krivična dela teška telesna povreda i iznuda u saizvršilaštvu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Sumnja se da su u noći između 28. i 29. maja, po prethodnom dogovoru, a sa namerom da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, najpre oštećenog na prevaru doveli na jezero “Šljunkara” u blizini Kovina.

Oštećenog su, kako se sumnja, opkolili i počeli da ga udaraju u predelu lica i glave, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede u vidu kompletnog obostranog otvorenog preloma donje vilice.

Od oštećenog su, uz pretnju da će nastaviti da ga tuku, zahtevali da im preda iznos od 400 evra, što je oštećeni i učinio.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optužene oglasi krivima za navedena krivična dela i osudi na kaznu zatvora.

Odlukom nadležnog suda, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude, sa postupkom po navedenom optužnom predlogu spojen je postupak po optužnom predlogu protiv optuženih D.S. i B.Ć. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu i krivičnog dela iznuda u pokušaju učinjenih.

Oni su, kako se sumnja, učinili to samo nekoliko dana ranije prema maloletnom oštećenom, kao i postupak po optužnom predlogu protiv optuženog B.Ć zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.


Izvor:OJTSd