Policija u Smederevu zaustavila vozača sa 4,23 promila alkohola

Pripadnici saobraćajne policije u Smederevu, tokom prethodnog vikenda, zadržali su trojicu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, jednog koji je odbio da se podvrgne alkotestu i jednog koji je odbio da se podvrgne testu na psihoaktivne supstance.


Saobraćajni policajci u Velikoj Plani isključili su iz saobraćaja 48-godišnjeg muškarca koji je upravljao automobilom “pežo” sa 4,23 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave u Smederevu.

U Velikoj Plani zadržan je i 63-godišnji vozač kombija “reno” koji je, vozeći sa 1,8 promila alkohola u organizmu, oborio 53-dišnjeg biciklistu koji je tom prilikom lakše povređen.

Protiv vozača će biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Saobraćajne patrole u Smederevu zadržale su trojicu vozača, 37-godišnjeg vozača “fijata” koji je odbio da se alkotestira, 51-godišnjeg vozača “audija” bez vozačke dozvole i sa 1,32 promila alkohola, kao i 31-godišnjeg vozača teretnog vozila “reno”, koji je vozio bez vozačke dozvole i odbio da se podvrgne testu za utvrđivanje prisustva psihoaktivnih supstanci.


Izvor:PU