SMEDEREVO: Pritvor nasilniku koji je tukao bivšu suprugu

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje i porodici, osumnjičenom M. M. (75 godina) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenu, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.


Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, 11. jula osumnjičeni je bivšoj nevenčanoj supruzi, nakon što je došao u njenu porodičnu kuću, bez jasnog povoda zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, a nakon toga uzeo i štapove pomoću kojih oštećena hoda kojima je nastavio da joj zadaje udarce u predelu glave, usled čega je oštećena zadobila povrede za sada neutvrđenog stepena.

Prema nalogu dežurnog javnog tužioca, izvršen je uviđaj lica mesta, a izvršeno je i alkotestiranje osumnjičenog i utvrđeno postojanje alkohola od 0,6 promila, a oštećena je prevezena u Urgentno-prijemni blok Opšte bolnice u Smederevu, gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Tužilaštvo je osumnjičenom najpre odredilo zadržavanje, a potom je predloženo i određivanje pritvora, pri čemu je naročito u obzir uzeta i činjenica da je osumnjičeni dva puta pravosnažno osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja.


Izvor:OJT