HOROR U SMEDEREVU: Majka monstrum podvodila ćerku (13)!

Smederevka S.V. (38), kako se sumnja, podvodila je svoju trinaestogodišnju ćerku u periodu od leta 2021. do februara 2022. godine muškarcu N. M. (60), saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.


Njoj se stavlja na teret da je za svoju maloletnu ćerku rođenu 2008. godine tokom prošle godine ugovarala i zakazivala susrete sa punoletnim licem i ohrabrivala je da sa njim ima se**ualne odnose za koje je joj to lice davalo novčanu nadoknadu, a S.V. je uzimala je od maloletne oštećene deo novca koji je dobijala pružajući se**ualne usluge, na koji način je iz koristoljublja, kao niske pobude, navodila ćerku na vršenje radnji koje su štetne za njen razvoj.

“Međutim, kako je optužena u vreme izvršenja navedenih dela bila u stanju neuračunljivosti, te da samim tim u konkretnom slučaju izostaje i jedan od bitnih elemenata koje zakon propisuje za postojanje krivičnog dela, prema optuženoj je za učinjeno izrečena mera bezbednosti”, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Protiv punoletnog N.M. (60), sa kojim je maloletna ćerka okrivljene imala s**sualne odnose, u toku je postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu zbog krivičnog dela obljuba sa detetom.

Iz tužilaštva navode, kako je toku dokaznog postupka na osnovu nalaza i mišljenja komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrđeno da se S.V. u vreme izvršenja nalazila u stanju potpune neuračunljivosti usled prisutne duševne bolesti, zbog postojanja bojazni da delo može ponoviti, na predlog javnog tužilaštva rešenjem Osnovnog suda u Smederevu izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa. S.V. je na lečenje upućena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a izrečena mera bezbednosti će trajati dokle god postoji potreba za lečenjem.


Izvor:alo