HAPŠENJE U SMEDEREVU: Sa 4,2 promila alkohola u krvi pretukao ženu

Na predlog OJT u Smederevu, sud je odredio pritvor D.S. (72), zbog sumnje da je u alkoholisanom stanju vređajući i preteći smrću, tukao suprugu.


Pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da će učiniti krivično delo kojim preti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Odmah po podnošenju prijave od strane oštećene, po nalogu tužilaštva osumnjičenome je određeno zadržavanje i izvršeno je alkotestiranje, kojom prilikom je konstatovano prisustvo 4,2 promila alkohola u krvi osumnjičenog.

Osumnjičenome se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici, za koje je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina.

Sumnja se da je osumnjičeni u porodičnom domaćinstvu u Lugavčini svojoj supruzi, u vidno alkoholisanom stanju, najpre uputio veliki broj uvreda i pretnji da će je ubiti, a zatim joj zadao više udaraca rukama, nogama i stolicom po telu, od čega je oštećena zadobila lake telesne povrede.


Izvor:tanjug