NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA! Sedmorica maloletnika šutirala dečaka u glavu

Učenik sedmog razreda Osnovne škole „Ivan Gundilić“ u Novom Sadu, lakše je povređen kada je napadnut u četvrtak, posle nastave, van školskog dvorišta. Sedmak je napadnut na ulici u novosadskom naselju Podbara. O nasilju nad dečkom odmah je obaveštena policija, škola i sve nadležne službe koje rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.


O nemilom događaju, novosadska policija je, kako nam je rečeno, obavestila Više javno tužilaštvo, a razgovara se sa akterima, a kada se utvrde sve činjenice i okolnosti, najverovatnije će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku. Direktorka osnovne škole koju pohađa napadnuti maloletnik, Lidija Radulović, rekla je da su školu o napadu na njihovog đaka obavestili roditelji.

– Znamo da se uključila policija i da učenik ima lakše povrede i danas nije bio u školi – kaže direktorka.

– Tačno je da se napad na đaka nije dogodio u školskom dvorištu, već posle nastave i van školskog dvorišta, na ulici. Mi kao škola, razgovaraćemo sa svim akterima.

Prema njenim rečima, svi nadležni su uključeni u ovaj slučaj, a škola će preduzeti sve što je u njenoj ingerenciji. Prema nezvaničnim saznanjima, sukobu je prethodila svađa između napadnutog učenika i još jednog dečaka, čiji se brat navodno umešao u sukob.

Prema prvim informacijama u grupi koja je sačekala pretučenog dečaka bilo je šest maloletnih srednjoškolaca i dečak koji sa žrtvom ide u razred. Pretpostavlja se da je ovaj incident posledica ranijih nesuglasica između žrtve i dečaka koji ide sa njim u razred ali čitav slučaj komplikuje činjenica da su vinovnici ovog događaja svi maloletnici te da tužilaštvo mora sa posebnom pažnjom od svih uzeti izjave u prisustvu roditelja ili staratelja.

Majka pretučenog dečaka kaže da je pretučenog dečaka našao brat, dok je ovaj ležao na zemlji i da ga je doveo kući “krvavog i sa podlivima, te da mu je curila krv iz nosa”. Prema njenim rečima, sina su joj oborili na zemlju i šutirali su ga, a najviše udaraca je zadobio u glavu, i da jer u Hitnoj pomoći ustanovljeno da ima lakše povrede glave i da se trenutno nalazi na kućnom lečenju.


Izvor:kurir, novosti