Raspisan konkurs za čuvare zatvora u Smederevu

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos 51 pripadnika Službe za obezbeđenje u kazneno-popravnim ustanovama u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Smederevu.


Kazneno-popravni zavod u Beogradu će zaposliti 25 komandira i to pošto je ovaj zavod zaposlio od početka godine 22 pripadnika najbrojnije službe u sistemu izvršenja.

Novo pojačanje u Službi za obezbeđenje dobiće i najveća pritvorska jedinica, Okružni zatvor u Beogradu, koji će u stalni radni odnos primiti 15 novih komandira.

KPZ Beograd (Padinska skela) će zaposliti četiri, a Okružni zatvor u Novom Sadu, druga po veličini pritvorska jedinica u zemlji, tri komandira.

KPZ Pančevo, jedan od najmodernijih zavoda u zemlji, i Okružni zatvor u Smederevu će primiti po dva pripadnika Službe za obezbeđenje.

Konkurs je objavljen na internet adresi Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs, portalu e-uprave i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i u listu „Poslovi“. Rok za podnošenje prijava zainteresovanih kandidata traje do 20. oktobra 2022. godine.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je pre godinu dana raspisala veliki konkurs za prijem u stalni radni odnos 164 pripadnika Službe za obezbeđenje u 13 kazneno-popravnih ustanova, a u toku je prijem 138 komandira u novi Kazneno-popravni zavod u Kragujevcu, čije otvaranje je planirano do kraja godine.


Izvor: tvsuper.rs