VLADA ODLUČILA: Poskupljuju šećer i pileće meso, a OVO SU NOVE CENE

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o izmenama ograničenja cena proizvoda i ukidanju zabrana izvoza dizela.


Usvojena je odluka o poskupljenju kristal šećera koji će koštati 109,99 dinara po kilogramu, kao i svežeg pilećeg mesa čija će cena biti 319 dinara po kilogramu

Vlada je, takođe, zabranu izvoza mleka produžila do kraja oktobra, a ukinila zabranu izvoza dizela. Uredba o zabrani izvoza goriva produžena je do 31. oktobra. Izmenjena su ograničenja cena za neke proizvode.

Kada je reč o cenama namirnica, ukinuto je ograničenje cena za mleko sa 2,8 odsto mlečne masti, ali će marže na sva mleka biti 10 procenata.

Maksimalna maloprodajna cena dugotrajnog mleka od 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra ranije je bila ograničena na 120 dinara. Cene ulja, brašna i svinjskog mesa ostaju iste.

Cena kilograma kristal šećera je ranije bila ograničena na 102,99 dinara, a piletine u prodavnicima 299,99 dinara. Vlada je, takođe, zabranu izvoza mleka produžila do kraja oktobra, a ukinila zabranu izvoza dizela.


Izvor:tanjug