Najveća nabavka saniteta u istoriji srpskog zdravstva

Najsavremenije opremljena sanitetska vozila, ukupno 329 danas je dodeljeno zdravstvenim centrima u Srbiji.


U okviru nabavke vrednosti visse od 15 miliona evra, nalazi se pet tipova sanitetskih vozila: za urgentne ekipe sa osnovnom opremom (110 sanitetskih vozila), kompletno opremljeno vozilo(osnovna oprema, aspirator i defibrilator – 95 sanitetskih vozila), te sanitetsko vozilo za urgentne ekipe sa osnovnom opremom, asiratorom, defibrilatorom i respiratorom (10 sanitetskih vozila), zatim vozila za prevoz pacijenata sa hendikepom, odnosno vozila sa rampom za uvoz pacijenata (19 vozila) i vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu (95 vozila).

Primopredaji sanitetskih vozila prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i direktori zdravstvenih ustanova koje dobijaju nova vozila.

Ministar zdravlja poruccio je da je to najvecyha nabavka novih sanitetskih vozila u istoriji srpskog zdravstva.

– Naša je obaveza bila da obezbedimo ova vozila zdravstvenim ustanovama, ali pre svega da obezbedimo najsavremenije uslove za nasse građane – istakao je ministar.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom obilaska vozila ocenila da je to “ogromna stvar za srpsko zdravstvo”.

– Ponosna sam na to kako se razvija srpsko zdravstvo. Ovo je ogromna stvar za sistem i za građane Srbije, a po licima zaposlenih vidim koliko im ovo znači – ocenila je premijerka.

U okviru nabavke je i kontingent dodatnih putničkih vozila za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja.