Uhapšen ujak masovnog ubice iz Dubone

Ujak osumnjičenog za masovno ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva je uhapšen, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.


Muškarac G. G. iz Kragujevca, ujak U. B., koji je osumnjičen za masovno ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva, uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, naveli su iz tog tužilaštva.

Dodaje se da se osumnjičenom stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

“G. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U. B. i njegovog oca R.B. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je okrivljeni U. B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom G. G. određeno je zadržavanje do 48 sati.

U. B. se sumnjiči da je u noći između 4. i 5. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio osmoro ljudi i ranio 14 osoba. Uhapšen je 5. maja u Grošnici, selu kod Kragujevca, nakon bekstva.

Istog dana uhapšen je i deda osumnjičenog, dok je 10. maja policija uhapsila i oca U. B.


Izvor: tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)