HOROR U KOVINU: Trovala bebu, nerviralo je što plače

Majka iz Kovina, koja je optužena da je bebi davala lek za smirenje da ne bi plakala, uhapšena je u petak po podne, a sve je otkriveno kada je otac deteta primetio da ono nije dobro.


Bebu su odveli najpre u Dom zdravlja, a potom je upućena na Institut za majku i dete u Beogradu, gde su lekari otkrili da dete ima u krvi ovaj lek.

Osnovano se sumnja da je majka u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik – lek „onzapin“. Kada je ova strahota otkrivena, o svemu je obaveštena i policijska uprava u Smederevu, nakon čega je A. N. (21) uhapšena.

Kako je rečeno za medije, izgleda da su lekovi detetu davani danima.

– Dete ima šest meseci, dobijalo je napade, bilo je u stanju katatonije, bukvalno kao biljka… Lečeno je 12 dana, bilo je u veoma teškom stanju, maltene se borilo za život. Taj lek je jako opasan i može da izazove trajne posledice – rekao je izvor iz istrage.

Ova žena je u ponedeljak saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je predložilo da joj bude određen pritvor do 30 dana jer okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Takođe, njoj je privremeno zabranjeno da prilazi detetu.

Majka je, kako su rekli pojedini izvori, pričala „da se ne seća da je detetu nekoliko noći davala antipsihotike“, iako se sumnja da je to radila veoma svesno, da bi dete prestajalo da plače.

– Ta devojka je potpuno nezrela i uznemirena, možda je nespremna za ulogu majke u kojoj se definitivno nije snašla. Ne bih da dajem preuranjene zaključke, ali izgleda da ima postporođajnu depresiju, mlada je… Svega ima tu. Nisu smeli da dozvole da bude sama sa detetom dok joj ne bude bolje – rekao je izvor Alo! iz Instituta za majku i dete.

Prema rečima pojedinaca iz smederevske policije, pretresom kuće pronađeni su antidepresivi koje je najverovatnije majka dobijala na recept, što potvrđuje pretpostavku našeg izvora iz Instituta, da je i sama majka bila u problemu.
Ovoj nesavesnoj ili nesrećnoj mladoj ženi se na teret stavlja krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, kao i zapuštanje i zanemarivanje maloletnog deteta.

Za sada nije precizirano gde se nalazi otac bebe, da li je uključen u njeno podizanje i da li je znao da je majka davala detetu lekove.


Izvor:alo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)