PROTEST POLJOPRIVREDNIKA: Od sutra blokada saobraćaja, ako se ne ispune zahtevi

Poljoprivrednici Stiga započeli su danas najavljeni protest, zbog neispunjavanja zahteva koje su izneli premijerki Ani Brnabić.


Poljoprivrednici su u 9 sati krenuli iz naselja Bratinac, prošli centralnim gradskim ulicama i zaustavili se u industrijskoj zoni na izlazu iz grada.

Kako je za Boom93 rekao potpredsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“ Milan Marković, danas neće biti blokade saobraćaja, već će traktorima stajati pored saobraćajnice, a ukoliko Vlada ne shvati ozbiljnost ove situacije od sutra preduzimaju radikalnije mere što se tiče blokade saobraćaja.

„Ostaćemo tamo dok se zahtevi koje smo izneli ne ispune, danas nema blokade saobraćaja, ali ukoliko se ništa ne promeni, od sutra ćemo krenuti sa blokadom“, naveo je Marković.

Podsetimo, nakon jučerašnjeg razgovora poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić nije postignut nikakav dogovor, a Marković kaže da nijedan zahtev nije ispunjen i da su primorani da krenu u proteste.

,,Mi smo jedna poljoprivredna zemlja. Ako mesta za proizvođače i seljake nema, neko to treba da nam kaže, a ne da nas na neki način muči i da mi sa našim porodicama imamo strašne muke da preživimo“, kazao je Marković

Poljoprivrednici traže da subvencije po hektaru budu 35 000 dinara i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara.

,,Mi smo juče oterani sa tih pregovora i ovo je reakcija na to. Požarevac je prvi izašao na teritoriji Srbije, čekamo još preko 40 mesta u Srbiji da se priključe. Neki su već izašli, do 12h će svi biti na ulicama“, zaključio je Marković.

Ratari i stočari od vlasti očekuju i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih kao na berzama u Budimpešti i Parizu.

Oni imaju zahteve i vezane za premije za mleko.


Izvor:boom93

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)