VUČIĆ U SMEDEREVU: Ponosan sam na ovu akciju i rezultate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Smederevu, gde je prikazano predato neregistrovano oružje, da je do jutros prikupljeno oko 13.500 komada naoružanja. “Ponosan sam na ovu akciju i rezultate, to je važno zbog veće sigurnosti naših građana”, rekao je Vučić.


Vučić je saopštio da je do jutros prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, od toga oko 1.750 ručnih granata, bombi i zolja.

“Ponosan sam na ovu akciju i rezultate i to je nešto što smo obećali građanima Srbije, to je potrebno, važno zbog veće sigurnosti građana Srbije”, naveo je Vučić.

Predsednik je još jednom pozvao sve građane da do 8. juna predaju i nelegalno i legalno oružje i naglasio da do tog perioda mogu bez sankcija da predaju nelegalno oružje, a da će posle država da reaguje represivno i da će kazne biti ogromne.

“Nikome se ne isplati da kod sebe drži nelegalno oružje. Vi to čak ne bacate, mi to dajemo u Zastavu Kragujevac da bismo dobili neke nove puške. Oni koriste delove i razne stvari od toga da bi napravili novo oružje i time se naoružava naša policija, naša vojska, tako da znate da niste uništili nešto što je potrebno za odbranu zemlje, naprotiv – doprineli ste odbrani zemlje, ali ste smanjili rizik za bezbednost i sigirnost naše dece”, naglasio je Vučić.


Izvor:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)