Iz smederevske bolnice otpušten poslednji ranjeni, u Beogradu još životno ugroženih

Poslednja ranjena osoba u oružanom napadu u okolini Smedereva i Mladenovca, danas je puštena iz smederevske Opšte bolnice.


On je u noći pucnjave, primljen sa prostrelnom ranom potkolenice, nakon čega je operisan i smešten na odeljenje ortopedije.

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je jutros da među pacijentima, ranjenim u pucnjavama u beogradskoj školi, Malom Orašju i Duboni, i dalje ima životno ugroženih.

On je naveo da, kada je reč o pacijentima iz OŠ, jedna učenica je “sasvim dobro” i pre neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obe podlaktice.

Ašanin je dodao da je ranjena nastavnica stabilno i da je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci.

Kada je reč o pacijentima iz Mladenovca, Ašanin je naveo da je njih šestoro i dalje na jedinici intenzivne nege, ali da se očekuje njihovo premeštanje na odeljenje jednog pacijenta.

“Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u KBC ‘Dragiša Mišović’. Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas. Sa njim moramo biti jako oprezni, jer on ima jednu tešku kontuziju pluća, pa se procenjuje da li će kod njega biti neka intervencija”, naveo je Ašanin.


Izvor:rts,rtv,tvsuper.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)