MASOVNO UBISTVO: Zvanično saopštenje Višeg javnog tužilaštva u Smederevu

Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je danas da je na osnovu do sada preduzetih dokaznih radnji i obaveštenja prikupljenih od građana postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni Uroš B., (20), iz Dubone izvršio krivična dela Teško ubistvo, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo Otmica.


Uroš B. je juče u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružija lišio života osam lica, a 14 je povredio.

– Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva osumnjičeni pretio ubistvom taksisti te ga prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka – navedeno je u saopštenju tog tužilaštva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)