POKOLJ KOD SMEDEREVA: Meštani sela Lipe uznemireni – nadležni obavili uviđaj

Čopor pasa lutalica je u toku noći u oboru zaklao 25 ovaca, šteta je 800.000 dinara, kaže Dobrica Stojaković (63) iz sela Lipe kod Smedereva.


– Kada sam juče ujutru ušao u obor i zatekao krvave uginule životinje doživeo sam šok, i dalje ne mogu da se smirim. Svi smo uznemireni i moja porodica i meštani jer je poslednje nedelje bilo nekoliko napada lutalica na naše životinje. Ovo je velika šteta – priča uznemireno kroz suze Stojaković i dodaje:

– Moraćemo da podignemo jače i veće ograde, da zaštitimo domaćinstva da ne može ni mačka da uđe. Ono što nas sve još više plaši je da te lutalice ne napadnu i decu kada se vraćaju iz škole. Ja imam petoro unučadi, vodimo ih u školu, međutim, šta ako se desi da te krvoločne životinje napadnu i malu decu. Zabrinuti smo.

Zbog ovog događaja kontaktirani su nadležni iz Gradske uprave Smederevo, a komunalna i veterinska inspekcija su izvršile uviđaj.

– Planirali smo da proširimo domaćinstvo, da se više bavimo stočarstvom i uzgojem ovaca i da moj sin jednog dana ima veliko stado, ali nam se ne da… Imali smo ukupno 31 ovcu u jednom oboru i 10 u drugom, ali iz prvog obora je ostalo svega šest ovaca. Šteta je velika, dosta novca smo uložili u uzgoj, opremanje obora, a nije nam ostalo ništa. Muke su velike – izjavio je Stojaković za Kurir.


Izvor:kurir,foto:kurir

One thought on “POKOLJ KOD SMEDEREVA: Meštani sela Lipe uznemireni – nadležni obavili uviđaj”

  1. Pa kolko vredi jedna ovca kad napraviste 800 000 dinara stete hahaahahha 25 ovaca vrede maksimalno 2000e ni dinar vise nego racuna da izvuce pare od drzave 😂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)