POKOLJ KOD SMEDEREVA: Meštani sela Lipe uznemireni – nadležni obavili uviđaj

Čopor pasa lutalica je u toku noći u oboru zaklao 25 ovaca, šteta je 800.000 dinara, kaže Dobrica Stojaković (63) iz sela Lipe kod Smedereva.


– Kada sam juče ujutru ušao u obor i zatekao krvave uginule životinje doživeo sam šok, i dalje ne mogu da se smirim. Svi smo uznemireni i moja porodica i meštani jer je poslednje nedelje bilo nekoliko napada lutalica na naše životinje. Ovo je velika šteta – priča uznemireno kroz suze Stojaković i dodaje:

– Moraćemo da podignemo jače i veće ograde, da zaštitimo domaćinstva da ne može ni mačka da uđe. Ono što nas sve još više plaši je da te lutalice ne napadnu i decu kada se vraćaju iz škole. Ja imam petoro unučadi, vodimo ih u školu, međutim, šta ako se desi da te krvoločne životinje napadnu i malu decu. Zabrinuti smo.

Zbog ovog događaja kontaktirani su nadležni iz Gradske uprave Smederevo, a komunalna i veterinska inspekcija su izvršile uviđaj.

– Planirali smo da proširimo domaćinstvo, da se više bavimo stočarstvom i uzgojem ovaca i da moj sin jednog dana ima veliko stado, ali nam se ne da… Imali smo ukupno 31 ovcu u jednom oboru i 10 u drugom, ali iz prvog obora je ostalo svega šest ovaca. Šteta je velika, dosta novca smo uložili u uzgoj, opremanje obora, a nije nam ostalo ništa. Muke su velike – izjavio je Stojaković za Kurir.


Izvor:kurir,foto:kurir

One thought on “POKOLJ KOD SMEDEREVA: Meštani sela Lipe uznemireni – nadležni obavili uviđaj”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)